Een van de loodsen die Artitec in hun assortiment heeft heb ik gekozen om te gebruiken voor een goederenoverslag. De sfeer die dit gebouw oproept past hier goed bij. Het is een bouwkit uit Resin, wat dus ook geheel zelf zal moeten worden geschilderd.

De inhoud van de doos zijn de Resinonderdelen, een bouwbeschrijving en raamfolie.

Het eerste wat moet worden gedaan is het uitsnijden van de onderdelen. Dit omdat hier anders nog gietresten aan zitten. Dit wordt met een afbreekmes uitgesneden.

Niet alles zal weg gaan met het afbreekmes. Om de onderdelen perfect te krijgen kunnen de zijkanten glad worden geschuurd.

Als alle onderdelen ontdaan zijn van de gietresten kan er verder mee worden gewerkt.

Het kan zijn dat een aantal onderdelen krom zijn, dit is een gebruikelijk verschijnsel bij Resin. In deze kit was het gelukkig amper het geval, maar wanneer het wel zo is kan het onderdeel recht worden gebogen door het te verwarmen met heet water, en het onderdeel vervolgens op een vlakke ondergrond te leggen met gewicht erop. De onderdelen kunnen niet met normale plasticlijm van bijvoorbeeld Revell aan elkaar worden geplakt. Gebruik hier secondelijm of alleslijm voor.

Ook de rest van de loods wordt met dezelfde wijze in elkaar gemonteerd. Zoals te zien heeft het kantoorgebouwtje inmiddels al kleur gekregen. Het schilderen hiervan is de meest tijdrovende klus. Begin met de grootste vlakken te schilderen. Eerst dus de stenen en het dak. Daarna de details zoals de raamlijsten.

De loods zelf kan nu ook worden geschilderd. Zoals gezegd worden eerst de muren voorzien van een steenkleur. Dit is Humbrol mat 110 met een klein beetje Revell mat 37.

Het dak is nu aan de beurt. De eerste stap is het aanbrengen van Revell mat 8. Hierna gaat er een lichte wash met Revell mat 76 overheen, een lichtgrijze kleur. Zorg hierbij dat er zeer weinig verf op de kwast zit. Als dit is gedaan komt er als laatste een laagje zwarte poeders overheen van Artitec. Breng ook dit met een kwast aan.

Nu het dak kleur heeft worden alle details op de muren geschilderd. Dit wordt met een klein penseel gedaan, volgens het kleurenschema van Artitec. Nadat alle details zijn geschilderd is dit het resultaat. Zoals te zien is de schoorsteen scheef, dat is de bedoeling. Behalve de schoorsteen zijn er ook diverse andere "beschadigingen" te zien wat er op duidt dat de loods al heel wat jaren meedraait. Deze beschadigingen zijn door Artitec zelf zo gegoten.

De betonnen randen langs het dak krijgen nu ook kleur. Dit wordt gedaan met Faller 180507. Deze verf is op waterbasis, en daarom moeten er drie lagen van worden aangebracht, op de foto is de eerste laag aangebracht. Deze verf geeft een mooie betonstructuur. Tijdens het aanbrengen van de verf wordt de rand afgeplakt met tape van 3M.

Daarna worden de muten geweatherd. Ze zien er nu namelijk veel te nieuw uit voor een oude loods. Ook dit wordt met poeders van Artitec gedaan:

Vervolgens kunnen de deuren worden geplaatst. Enkel zijn deze deuren iets te dik gegoten en moeten dus platter worden geschuurd.

Ook de deuren krijgen nog een kleine weatherbehandeling. De loods is inmiddels zeer ver gevorderd. Waar duidelijk nog iets aan moet worden gedaan zijn de ramen. Hier komt nog de bijbehorende raamfolie op. De hoeven alleen worden uitgeknipt en opgeplakt te worden.

Ook de ramen op het dak zijn afgewerkt op dezelfde wijze als de andere ramen.

Behalve de ramen, zijn ook de twee schoorstenen en arico's geplaatst. De airco's zijn in Revell mat 5 geschilderd en is ook met Artitec poeders geweatherd. Ook het kleine luikje op het dak heeft kleur gekregen. Dezelfde kleur als de deuren, Revell 40.