2
1

12 november 2016

In 2011 begon ik met mijn derde modelbaan. Deze kreeg toentertijd de naam Maarsdrecht en Maarsbeek mee. Het was een ontzettend leerzaam project wat in 2013 werd gestopt/afgebroken. Het was tijd om ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Een artikel over deze baan ontbrak na de vernieuwing van de website, maar nu is er deze nieuwe terugblik op de baan.

Zo zag de baan er in 2012 uit. Het was een Märklin baan met C-Rails van ongeveer 4 meter lang. Het was simpelweg rondrijden. Op de voorgrond had station Maarsdrecht moeten komen.

Maarsbeek

Naast de grote stad Maarsdrecht, lag het kleine dorpje Maarsbeek. Maarsbeek bestond uit een hoofdstraat met enkele huizen, een polder en een industrieweg.

30 augustus 2013

Inmiddels is dit het resultaat na ruim anderhalf jaar bouwen. Het baanplan is hier net veranderd. Er is een klein stukje dieslspoor ontstaan, en de hoofdbaan is vergroot.De sloperij

Een opvallend onderwerp van de baan was de sloperij. Dit was geïnspireerd op sloperij Koek in Mijdrecht. Zo is hier veel materieel onder de slopershamer terecht gekomen.

Twee bollenwagens zijn reeds ontdaan van hun bollen, terwijl een Plan E op de voorgrond bijna helemaal met de grond gelijk is gemaakt.

2
1