De modulebaan is een deel van de Soesterlijn/Stichtse lijn (Brn-Ut) in eind jaren '90. Het begint wanneer de lijn uit de polder vertakt tot station Soestdijk. Een deel van Soestdijk wordt exact nagebouwd, evanals de overige omgeving. Denk dus aan de huizen, en uiteraard de 2 bruggetjes die op de lijn zijn te vinden. De modelbaan heeft wat hoogteverschil. Niet alleen van de spoordijk, maar ook in het woongebied. Dat komt omdat Soestdijk deels nog op de ''Engh'' ligt, wat een kleine heuvel is. Dit wordt dus ook deels nagbootst. Hieronder een ruwe schets van hoe het wordt. De modulebaan wordt zo gemaakt dat hij altijd nog kan worden uitgebreid met een nieuwe modulebak.

Zoals te zien, zal er aan de achterkant van de baan een schaduwstation komen. Dit stuk spoor is dus niet in het zicht. Ook de krappe bogen zullen niet te zien zijn. Daardoor zal de baan geen rondje lijken. Buiten dat kan er ook materieel worden geparkeerd. Onderstaand een aantal foto's van de bestaande situatie.

Het spoor vanuit Baarn, richting Soestdijk. Met aan de linkerzijde de waterzuivering. Deze zal niet op de baan komen.

De eerste brug die men berijdt vanaf Baarn richting Soestdijk, kijkend in de richting naar Baarn. De kleinere brug ligt niet meer dan honderd meter de kant op van station Soestdijk

De kleine brug.Boerderij De Swaen naast het spoor en de kleine brug.

Het station van Soestdijk.