Het maken van bomen met zeeschuim is gemakkelijk om te doen. Het zijn een aantal stappen om snel een goed resultaat te krijgen. De benodigde materialen.

- zeeschuim
- spuitlijm
- bruine verf uit een spuitbus (Tamiya TS-1)
- korte grasvezels (2/3mm)
- groene vlokken/turf (WS T45)


De eerste stap is een geschikt boompje uitzoeken en deze wellicht wat beter in model maken. De volgende stap is de boom inspuiten met de spuitlijm. Doe dit zoveel mogelijk van bovenaf, dan komt het zo min mogelijk op de stam. Vervolgens kan de boom worden bestrooid met de korte grasvezels, doe dit ook van bovenaf. De grasvezels stellen kleine takjes voor.


Dan kan het boompje in de juiste kleur worden gespoten. Laat de verf vervolgens drogen, op de rechter foto het resultaat tot nu toe.


De laatste stap: het strooimateriaal aanbrengen. Spuit de boom weer in met spuitlijm. Doe het ook deze keer van bovenaf zodat er zo min mogelijk lijm op de stam komt. Dan kan de laatste stap worden uitgevoerd: strooi de vlokken of het strooisel op de boom, in dit geval Woodland Scenics T45. Het enige wat nu nog hoeft te gebeuren is het plaatsen van de boom op de modelbaan.