Nadat de eerste modulebak (120cm x 60cm) gereed is qua houtwerk, en de sporen op deze module zijn gelegd kan er worden begonnen aan de scenery van modulebaan Soestdijk.

23 december 2013

Het eerste wat is gedaan aan de baan, is een hoekje van de baan voorzien van groen. Dit is aan de zijde richting Oud Soest.

Een struik en overwoekerde afrastering.

11 januari 2014

Uiteraard komt ook de kleine voetgangerstunnel die op de lijn ligt, net voor station Soestdijk op de module. De kleine brug in 1:1:

Het gele bord met de afmetingen is onlangs geplaatst, dit zal dus niet op de brug gaan komen.

De brug wordt uit styreen gemaakt. Het steenmotief is van Slaters. Nadat in ieder geval de steunmuren gereed zijn is de brug op z'n plek gezet. De rest moet terplekke af worden gemaakt.

Ook is het loopgedeelte van het brugdek aangebracht. Dit is gemaakt met een messing plaatje die op maat en kleur is gebracht. Ook hekwerk gemaakt van styreen en koper is erop geplaatst.Wanneer het groen rondom de brug verder is voltooid begint er al een sfeertje te ontstaan.

8 februari 2014

Er is een begin gemaakt aan de wegen. Een aantal tientallen meters terug ligt naast boerderij ''De Swaen'' een klein kruispunt. Dit kruispunt is gemaakt van klinkers. Zie hier bij Google streetview. In het midden van de weg zit een goot voor de afvoer van regenwater. Met styreenplaten van Goovermodels wordt deze weg nagebootst.

Het nog ongeschilderde resultaat.

Na een verfbehandeling en het plaatsen van messing putten ziet de weg er zo uit.

Langs deze wegen staat dus een boerderij. Deze boerderij heeft het bouwjaar 1752. De plek van de boerderij is op de linker foto te zien. Ook is er op deze foto te zien dat de weg op kleur is gebracht. Dit is gedaan met Revell 82,37 en Humbrol 110. Een deel van het erf in 1:1 is op de rechter foto te zien.

De oude schuur die in de tuin staat is uiteraard ook nagemaakt (uit styreen).

7 november 2014

Enkele eigen gemaakte bebording is geplaatst op de baan. Daarnaast is boerderij De Swaen voltooid, hier zijn er foto's van te zien.

Naast het bord ook een hectometerpaaltje, uiteraard op exact dezelfde plek als in het grote voorbeeld.

De bouw van deze baan wordt vervolgd.